VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean s-a întâlnit la Bruxelles cu șeful Consiliului European, Charles Michel. Cei doi au discutat despre securitatea regională și amenințările Rusiei în zonă

Procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, aspectele ce țin de securitatea regională, dar și angajamentul ferm al autorităților de la Chișinău de a construi un stat rezilient și prosper au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu președintele Consiliului European, Charles Michel. 

Șeful Executivului a vorbit despre prioritățile Guvernului și agenda europeană a țării, menționând că susținerea pe care Republica Moldova o primește la Bruxelles reconfirmă progresul înregistrat în mai multe domenii cheie.  

„Viitorul Republicii Moldova este în marea familie europeană. Guvernul construiește Moldova Europeană și va continua eforturile necesare pentru a aduce bunăstare în fiecare casă. Suntem mai puternici împreună și trebuie să investim, pe termen lung, în pace, prosperitate și securitate”, a spus premierul Dorin Recean.

La rândul său, președintele Consiliului European, Charles Michel a menționat că Uniunea Europeană este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova și agenda de reforme pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Oficialii au mai discutat despre amenințările hibride, atacurile cibernetice și acțiunile de dezinformare lansate de Federația Rusă în țara noastră, alinierea Republicii Moldova la măsurile restrictive internaționale, precum și asistența oferită în cadrul Instrumentului European pentru Pace.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.