VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean: Nu există niciun domeniu în care să nu avem proiecte implementate cu sprijinul SUA

„Nu există niciun domeniu, în care să nu avem proiecte implementate cu sprijinul Statelor Unite ale Americii. Tratăm cu mare responsabilitate proiectele de investiții în Republica Moldova”. Declarații în acest sens au fost făcute de prim-ministrul Dorin Recean în cadrul unei întrevederi cu membrii unei delegații americane, condusă de subsecretara de stat a SUA pentru securitate civilă, democraţie şi drepturile omului, Uzra Zeya.

În cadrul întrevederii, oficialii au făcut o scurtă retrospectivă a proiectelor implementate în Republica Moldova cu sprijinul SUA, fiind menționată importanța lansării sistemului de telecomunicații TETRA, care va consolida activitatea tuturor forțelor de ordine din țară și va contribui la întărirea securității naționale.

Nu există niciun domeniu, în care să nu avem proiecte implementate cu sprijinul Statelor Unite ale Americii. Tratăm cu mare responsabilitate proiectele de investiții în Republica Moldova, în special cele din domeniul securității și apărării, pentru că suntem parte a infrastructurii regionale de securitate. Proiectul lansat azi cu sprijinul SUA face parte din eforturile noastre de a moderniza domeniul afacerilor interne și de apărare și va permite efectuarea rapidă a schimbului de date în prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Subsecretara de stat a SUA, Uzra Zeya, e felicitat autoritățile și cetățenii moldoveni pentru progresul obținut în procesul de implementare ale reformelor europene.

Oficiala a reiterat sprijinul constant al SUA pentru parcursul european al țării noastre și deschiderea de a oferi asistență pentru realizarea proiectelor comune în domeniul protecției drepturilor omului, combaterii corupției, securității cibernetice și apărării. 

Sistemul special de comunicații TETRA a fost lansat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a ministrului afacerilor interne, Adrian Efros, și a subsecretarei de stat a SUA, Uzra Zeya. SUA a avut o contribuție de 22,3 milioane de dolari în cadrul acestui proiect.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.