VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean merge în Parlament! Va cere modificarea structurii Guvernului

Premierul Dorin Recean va merge astăzi în Parlament pentru a solicita deputaților, la prima ședință plenară din sesiunea de primăvară 2024, aprobarea modificării structurii Guvernului.

Premierul va propune Legislativului reorganizarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în Ministerul Afacerilor Externe.

Conform propunerii șefului Executivului, funcțiile MAEIE legate de procesul de integrare europeană vor fi preluate de Biroul pentru Integrare Europeană din cadrul Cancelariei de Stat. Coordonarea în cadrul Guvernului a procesului de integrare europeană a țării va ține de competența viceprim-ministrului pentru integrare europeană, care va fi asistat în activitatea sa de Biroul pentru integrare europeană.

Totodată, în cadrul ședinței plenare de astăzi a Legislativului, deputații vor aproba candidatura deputatei PAS, Doina Gherman în funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Postul a rămas vacant după ce fostul vicepreședinte al Parlamentului, Mihai Popșoi a preluat funcția de ministru de Externe.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, legislativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.