Candidatul la funcția de prim-ministru, Dorin Recean a avut astăzi consultări cu reprezentanții sectorului HoReCA, reprezentanții sectoarelor agricol și zootehnic, membrii sindicatelor, dar și cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie.
Într-o postare pe o rețea de socializare, Dorin Recean anunță că a discutat cu reprezentanții sectorului HoReCa despre necesitatea debirocratizării, reducerea controalelor care sufocă întreprinderile și sprijinirea companiilor care muncesc cinstit, pentru combaterea economiei tenebre.
”Voi solicita dinamizarea diplomației economice, necesitatea ca certificatele europene să fie acceptate de ANSA, dezvoltarea e-bonului fiscal, actualizarea regulamentelor și standardelor din domeniu și alinierea prevederilor fiscale la normele europene”, a scris Recean după întrevedere.
Totodată, Dorin Recean împreună cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, s-a întâlnit cu reprezentanții sectoarelor agricol și zootehnic.
”Interesul mare pentru discuție și multitudinea problemelor abordate arată cât de complex și amplu este acest domeniu. Solicitările principale țin de accesul la finanțare ieftină și optimizarea fondului de subsidiere, fluidizarea lanțurilor logistice, utilizarea mai eficientă a fondurilor europene și, desigur, dialogul continuu pe subiectele care afectează agricultorii și fermierii. Vom colabora pentru a aduce creștere economică și a crește profitabilitatea în agricultură, mai ales că procesul de apropiere de Uniunea Europeană va deschide oportunități noi și acces la fonduri”, a scris Recean.
O altă discuție, Dorin Recean a avut-o cu reprezentanții sindicatelor.
”Am convenit să colaborăm pentru a crește productivitatea muncii. Mă voi asigura să avem o comunicare constantă pentru a găsi soluții pentru a-i proteja și a-i ajuta pe angajați să devină performanți și motivați”, a mai scris Recean.
O altă întrevedere candidatul la funcția de ministru a avut-o cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie.
”Au accentuat necesitatea de a susține producătorii autohtoni și de a ne concentra eforturile pentru asigurarea eficienței energetice, pregătirea forței de muncă și dinamizarea dialogului dintre agenții economici și instituțiile guvernamentale. Am convenit că vom lucra în comun pentru îndeplinirea priorităților enunțate – disciplină în instituții, securitatea țării și dezvoltare economică”, a mai scris Recean.
Amintim că la data de 10 februarie, Natalia Gavrilița și-a anunțat la prânz demisia, la un an și jumătate de la învestire. Ulterior, președinta țării, Maia Sandu, a anunțat că Dorin Recean este candidatul la funcția de premier.