VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, întrevederi cu parlamentari germani: Statutul de țară candidată la UE a devenit o forță motrice pentru reforme

„Statutul de țară candidată la UE, obținut de țara noastră, a devenit o forță motrice pentru reforme și modernizare. Contăm pe sprijinul politic al Germaniei pentru deschiderea negocierilor de aderare”. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, la Berlin, de premierul Dorin Recean în cadrul întrevederilor cu mai mulți parlamentari germani.

Potrivit serviciului de presă al Executivului, Dorin Recean a avut discuții cu Michael Roth, președintele Comisiei de politică externă a Bundestagului, Johannes Schraps, președintele grupului de prietenie parlamentară moldo-germană, Anton Hofreiter, președintele Comisiei de relații cu Uniunea Europeană, și cu mai mulți membri ai Parlamentului german.

Discuțiile au vizat subiecte privind extinderea colaborării în domenii cheie, progresele semnificative pe care țara noastră le-a realizat în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, inclusiv pentru combaterea corupției și fortificării statului de drept. Parlamentarii Bundestagului au recunoscut importanța reformelor pe care le întreprinde Republica Moldova și au reiterat susținerea Germaniei în procesul de realizare a agendei europene”, precizează Guvernul.

Reamintim că prim-ministrul Dorin Recean împreună cu viceprim-ministrul, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba și ministrul energiei, Victor Parlicov se află într-o vizită de lucru în Germania.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.