VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, întrevedere cu ambasadoarea Bulgariei în R. Moldova: Realizarea agendei europene, printre subiectele abordate

Dezvoltarea relațiilor moldo-bulgare și cooperarea strânsă între autoritățile de la Chișinău și Sofia în realizarea agendei europene a țării noastre au fost subiectele abordate în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu noua ambasadoare a Bulgariei în țara noastră, Maia Dobreva.

În cadrul întrevederii, șeful Executivului a vorbit despre măsurile întreprinse de autorități pentru a sprijini și promova diversitatea culturală și dialogul intercultural.

În acest sens, premierul a exemplicat contribuția comunității bulgare din raionul Taraclia la fortificarea parteneriatului cu Bulgaria.

Aderarea la Uniunea Europeană este un obiectiv strategic al țării noastre și o prioritate națională. Ne-am angajat să construim o țară modernă care poate produce bunăstare pentru fiecare cetățean și reprezentant al fiecărei etnii”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit unui comunicat remis presei, oficialii s-au mai referit la posibilitățile de dezvoltare a relațiilor comercial-economice dintre state, menționând în context organizarea, în anul 2024, a ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-bulgare pentru cooperare economică. De asemenea, părțile au vorbit despre perspectivele cooperării în domeniul energetic și cel al mediului.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.