VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, în discuție cu autoritățile publice din Bălți: „Trebuie să construim Europa la noi acasă, prin efort comun”

Oportunitățile de dezvoltare a regiunii de nord a țării au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu reprezentanții autorităților publice locale și a serviciilor desconcentrate din municipiul Bălți. 

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, în cadrul discuției, premierul s-a referit la necesitatea de modernizare a infrastructurii regionale din nordul țării, prin intermediul proiectelor de investiții puse la dispoziție de partenerii europeni, dar și din contul creșterii veniturilor APL.

„Guvernul a crescut salariile primarilor, viceprimarilor și a secretarilor consiliilor, acum aveți motivația și instrumentele necesare pentru creșterea veniturilor locale. Trebuie să construim Europa la noi acasă, să renovăm drumuri, grădinițe, școli și universități. Guvernul a încheiat procedura de angajare a finanțării pentru Spitalul Regional Bălți, am inaugurat un nou sediu al IGSU, dar este importantă și contribuția aleșilor locali în procesul de modernizare a țării noastre”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

De asemenea, șeful Executivului a menționat necesitatea unei explorări mai bune a potențialului economic din regiune și crearea oportunităților pentru atragerea investitorilor și dezvoltarea afacerilor.

În context, premierul a încurajat primarii să promoveze oportunitățile oferite în cadrul programului guvernamental „373”. Anul curent,  peste 100 de antreprenori au beneficiat deja de program, cu o valoare totală a proiectelor investiționale de aproape o jumătate de miliard de lei.

În cadrul ședinței, s-a discutat despre problemele legate de alimentarea cu apă a municipiului Bălți, pierderile de energie electrică, cauzate de o gestionare inadecvată a resurselor financiare pe parcursul ultimilor ani și care trebuie să fie rezolvate cât de curând posibil de autoritățile publice locale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.