VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, în dialog cu președinta BERD: „Vreau să priviți R. Moldova și ca o oportunitate de investiții”

Implementarea proiectelor de infrastructură, consolidarea mediului de afaceri și creșterea eficienței energetice au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu președinta Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Odile Renaud-Basso, aflată într-o vizită la Chișinău.

Potrivit Legislativului, Recean s-a referit la programele importante pentru cetățeni dezvoltate în țara noastră: drumuri construite, căi ferate modernizate, linii electrice consolidate. În același timp, premierul Dorin Recean și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat în depășirea crizelor confruntate în ultimii ani, mai ales în sporirea rezilienței energetice, și a vorbit despre prioritățile Executivului, cu accent pe dezvoltarea economiei și încurajarea investițiilor. 

„Punem accent pe debirocratizarea proceselor, pe fortificarea capacităților instituțiilor statului, pe modernizarea localităților și pe sporirea securității energetice prin intensificarea trecerii la economia verde. De asemenea, depunem eforturi pentru a crea condiții prielnice dezvoltării mediului de afaceri prin lansarea programelor guvernamentale de susținere a antreprenorilor. Vreau să priviți Republica Moldova nu doar ca pe o țară care are nevoie de asistență financiară, dar și ca pe o oportunitate de investiții”, a subliniat prim-ministrul Dorin Recean. 

Președinta BERD a apreciat faptul că, în pofida tuturor provocărilor, Republica Moldova continua să avanseze pe domeniile de importanță majoră, cum ar fi proiectele de infrastructură, crearea unui mediu prietenos antreprenorilor și digitalizarea serviciilor. Șefa BERD a reafirmat suportul instituției pe care o conduce în fortificarea bunei guvernanțe, creșterea transparenței decizionale și consolidarea sectorului energetic, susțin reprezentanții Gucernului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.