VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agricultorii vor primi ajutor după ploile torențiale

Ministrul Agriculturii anunță că fermierii, care în urma ploilor, furtunii și grindinei din zilele trecute au avut pierderi, vor primi ajutor.  

Banii vor ajune în conturile agricultorilor după ce comisiile teritoriale pentru situații excepționale. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii Vladimir Bolea pentru Radio Moldova. Totodată, oficialul a mai spus că numărul fermierilor care își asigură culturile agricole este în creștere de la an la an.

„Se datorează și proceselor de subvenționare, adică noi plătim 70% din polița de asigurare și marea majoritate a crescătorilor de mere din horticultură, culturi multe anuale au asigurate suprafețele sale. Ușor-ușor, agricultorii trec la normalitate. Să știți că eu am ferma convingeri că agricultorii ar fi trecut mult mai rapid la asigurări. Pentru că toți conștientizează că e mult mai ușor de lucrat. Dacă în toți acești 30 de în Republica Moldova, se dezvolta un sistem de asigurare veritabil”, a declarat Vladimir Bolea.

Amintim că, marți seara furtuna și ploile abundente au făcut ravagii în mai multe raioane ale țării. Din cauza vântului puternic au fost deteriorate mai multe acoperișuri ale clădirilor, au fost doborâți copaci, blocate drumuri și trasee naționale. De asemenea au fost avariate rețele de înaltă tensiune, fiind deconectate zeci de localități de la curentul electric. Pentru înlăturarea consecințelor, au fost antrenați circa 200 de angajați ai IGSU.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.