VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, după întrevederea cu Viktor Orban: Ungaria susține eforturile noastre de a construi Europa la noi acasă!

„Ungaria susține eforturile noastre de a construi Europa la noi acasă”. Declarația fost făcută de premierul Dorin Recean, după întrevederea cu omologul său maghiar, Viktor Orbán, la Budapesta.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, oficialii au discutat despre posibilitățile de atragere a noi investiții în Republica Moldova, consolidarea colaborării în domeniile prioritare și implementarea reformelor care asigură bunăstarea cetățenilor.

Premierul Dorin Recean a menționat că țara noastră își dorește să consolideze relațiile de cooperare cu Ungaria și să le extindă în domenii noi de cooperare, inclusiv cel economic.

Am salutat faptul că, în pofida contextului internațional din ultimii 2 ani, schimburile comerciale au depășit 200 de milioane de euro. Există un potențial bun de dezvoltare pe IT, electronică, energie, agricultură, farmaceutică și finanțe”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Oficialii au discutat și despre proiectele mari de infrastructură și energetică regionale, care oferă perspective importante de dezvoltare economică pentru țările noastre, precum Inițiativa celor Trei Mări și coridorul de transport al gazelor Grecia – Bulgaria – România – Ungaria. 

Totodată, prim-ministrul Dorin Recean a reiterat că obiectivul țării noastre este integrarea europeană și că Guvernul mizează în continuare pe sprijinul președinției maghiare a Consiliului European care va începe la 1 iulie.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.