VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Donald Trump ar putea fi reținut săptămâna viitoare

Donald Trump ar putea fi pus sub acuzare la New York săptămâna viitoare pentru că ar fi încălcat legea privind finanțarea campaniei electorale din 2016, scrie Hotnews cu referire la Reuters.

Procurorii au prezentat dovezi unui juriu din New York cu privire la o plată de 130.000 de dolari către starul porno Stormy Daniels în ultimele zile ale campaniei prezidențiale din 2016, în schimbul tăcerii ei despre o presupusă aventură cu Trump, potrivit surselor. Trump a negat această informație, iar avocatul său a acuzat-o pe Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford, de extorcare.

Experții americani în drept susțin că procesul ar putea începe în ultimele luni ale campaniei prezidențiale din 2024, în contextul în care Trump vrea să obțină un al doilea mandat la Casa Albă.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Trump a spus că se așteaptă să fie reținut marți și a făcut apel la susținătorii săi să protesteze, deși un purtător de cuvânt a spus ulterior că Trump nu a fost informat cu privire la o posibilă reținere a sa.

Dacă ar fi acuzat, Trump ar deveni primul fost președinte al SUA care va fi urmărit penal. Sondajele îl arată pe Trump cu șanse mai mari față de alți posibili candidați republicani, inclusiv față de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.