VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Doi pretendenți la șefia Curții de Conturi, acceptați la concurs de comisia de profil a Parlamentului

Comisia parlamentară pentru controlul finanțelor publice a admis doi candidați la proba interviului în cadrul concursului pentru funcția de președinte al Curții de Conturi. Este vorba despre actualul membru al instituției, Tatiana Șevciuc, și fostul șef de direcție în cadrul Curții de Conturi, Marin Gospodarenco.

Trei persoane au depus dosarele la concurs, unul dintre dosare fiind incomplet. Respectiv, doi candidați au fost admiși la proba interviului. Atât Marin Gospodarenco, cât și Tatiana Șevciuc au experiență în domeniul de finanțe publice. Anterior, aceștia au activat în cadrul Curții de Conturi. Marin Gospodarenco a fost șef de direcție, iar Tatiana Șevciuc a fost numită de Parlament, în 2022, în funcția de membră a Curții de Conturi.

Candidatul care va obține cel mai mare punctaj va fi propus Parlamentului spre numire în funcția de președinte al Curții de Conturi. Potrivit legislației, preşedintele Curții de Conturi se numeşte de Parlament, pe un termen de 5 ani, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi. Viitorul președinte al instituției îl va înlocui pe Marian Lupu, care a fost numit de Parlament la conducerea Curții de Conturi în februarie 2019.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.