VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Doi pretendenți la funcția procuror general, excluși din concurs

Doi candidați – avocații Ilie Rotaru și Serghei Perju – au fost excluși din concursul pentru funcția de procuror general. Decizia a fost luată de către Consiliul Superior al Procurorilor după ce a examinat în ședință închisă dosarele depuse.

Președintele Consiliului, Dumitru Obadă, a declarat că CSP a decis să-l excludă din concurs pe Ilie Rotaru pe motiv că nu a întrunit condițiile de participare.

Serghei Perju a fost exclus pe motiv că a depus dosarul incomplet, scrie IPN. Totodată, s-a constatat îndeplinirea condițiilor de participare la concurs de către procurorul Igor Demciucin, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, actualul procuror general interimar, Ion Munteanu, și juristul Andrei Coca.

Proba interviului a fost stabilită pentru data de 22 februarie, ora 09.00. Funcția de procuror general a rămas vacantă după eliberarea din funcție a lui Alexandru Stoianoglo, în septembrie 2023.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.