VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Doi ostatici, ținuți în captivitate de Hamas, au fost salvați de armata israeliană

Armata israeliană a anunțat că a eliberat doi ostatici răpiți pe 7 octombrie de Hamas într-o operațiune în cursul nopții de duminică spre luni la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, scrie The Times of Israel. Circa 100 de oameni au fost uciși în timpul bombardamentelor din timpul nopții în Rafah, anunță Ministerul Sănătății condus de mişcarea islamistă Hamas.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), Daniel Hagari a anunțat într-o conferință de presă, luni dimineață, despre salvarea a doi ostatici israelieni din captivitatea Hamas, menționând că trupele au efectuat o „operațiune profesionistă și precisă” la Rafah pentru a-i proteja de focurile teroriștilor pe Fernando Simon Marman, în vârstă de 61 de ani, și pe Louis Har, de 70 de ani.

Oficialul israelian a precizat că ambii sunt în stare bună din punct de vedere medical.

Contraamiralul Daniel Hagari a declarat că operaţiunea s-a bazat pe „informaţii precise” şi că locul, situat la etajul al doilea al unei clădiri, era supravegheat de „ceva timp”. „Chiar în această dimineață, nu uităm nicio clipă că 134 de ostatici sunt încă ținuți în Gaza”, a declarat Hagari.

Ministerul Sănătății al mişcării islamiste Hamas, aflat la putere în Gaza, afirmă că „aproximativ 100 de oameni” au fost uciși în loviturile de la Rafah, în operațiunea Israelului de salvare a celor doi ostatici.

Aproximativ 130 de ostatici răpiți de Hamas pe 7 octombrie rămân în Gaza, afirmă Israelul, dintre care 30 nu ar mai fi în viață, după ce 105 civili au fost eliberați din captivitatea Hamas în timpul unui armistițiu de o săptămână la sfârșitul lunii noiembrie, iar patru ostatici au fost eliberați de IDF.

Israelul a făcut din salvarea tuturor ostaticilor unul dintre principalele obiective ale războiului.

Se estimează că militanţii Hamas au ucis aproximativ 1.200 de persoane şi au răpit alte 250 în raidul din 7 octombrie care a declanşat războiul.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.