VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Doi cetățeni din Azerbaidjan, condamnați la opt ani închisoare pentru șantajarea unui alt azer, dentist din Bălți, de la care au pretins suma de 10 mii de euro

Doi cetățeni ai Azerbaidjanului au fost condamnați la opt ani de închisoare pentru șantajarea unui alt azer, dentist din Bălți, de la care au pretins suma de 10 mii de euro. Potrivit PCCOCS, suplimentar, la solicitarea procurorilor, judecătorul a dispus achitarea de către fiecare din ei a amenzii de 100 de mii de lei.

Acum, aceștia sunt în arest preventiv, până la stabilirea definitivă a sentinței, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii. După ispășirea pedepsei, cei doi vor fi expulzați din Moldova în Azerbaidjan.

După cum au anunțat procurorii PCCOCS în iulie 2021, organizatorul șantajului este un deținut azer, cu vârsta de 39 de ani, deținut în arest preventiv pentru omor și jaf. Acesta și-a contactat un amic din localitatea de baștină din Azerbaidjan, cu vârsta de 34 de ani, căruia i-a solicitat să obțină prin diferite amenințări de la un dentist azer din Bălți suma de 10 mii de euro.

Banii erau solicitați cu titlu de recompensă pentru detenția azerului cu rol de organizator al acestei infracțiuni. În acest scop, executorul șantajului l-a amenințat pe dentistul cu vârsta de 60 de ani cu incendierea cabinetului medical, precum și că-i va trage „un glonte în picior”.

Pentru ca să facă față solicitării ilegale, dentistul a cerut un credit bancar, care însă i-a fost refuzat. Ulterior, fiica acestuia a sesizat oamenii legii, care i-au pus victimei la dispoziție o parte din banii ceruți de inculpați, care erau marcați în scopul probării infracțiunii și tragerii lor la răspundere.

În total, executorul a obținut de la victimă prin șantaj suma de 60 de mii de lei, în trei tranșe.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.