VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Doi bărbați din Chișinău, trimiși în judecată într-un dosar de contrabandă cu peste 137 de mii de țigări

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță terminarea urmăririi penale în privința a doi șoferi cercetați pentru contrabandă cu peste 137.000 țigări.

Potrivit PCCOCS, dosarul penal urmează să fie trimis în judecată, după ce procurorii PCCOCS le-au prezentat spre informare dosarul penal instrumentat. Potrivit datelor rezultate din investigațiile ofițerilor Serviciului Vamal, sub conducerea procurorilor, cei doi intenționau să pună în vânzare marfa de contrabandă în statele Uniunii Europene. Unul din cei doi deținea în proprietate autocarele pe care le conduceau cu destinația Italia. Deși nu le-au declarat vameșilor că ar transporta țigări, acestea au fost depistate în plafonul autocarelor; iar cel de-al doilea a fost întors din drum și escortat, după ce șoferul a încercat să se eschiveze, urmare a controlului vamal asupra primului autocar.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, asupra ambelor autocare estimate la peste 1,6 milioane lei au fost aplicate sechestre, în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului, ca bunuri folosite la comiterea tentativei de contrabandă. Potrivit legii, contrabanda se pedepsește cu închisoarea, pentru un termen de la 4 la 10 ani.

Cei doi învinuiți sunt din Chișinău și au vârsta de 48 și, respectiv, 37 ani. Aceștia și-au recunoscut vinovăția parțial în stadiul inițial al investigațiilor, ulterior au negat faptele incriminate. Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii. În continuare, investigațiile se vor axa pe stabilirea altor aspecte ale infracțiunii.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.