VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Doi ani de război în Ucraina: Parlamentul găzduiește o expoziție de desene ale copiilor dedicate păcii

Pe parcursul lunii februarie, când se împlinesc doi ani de la războiul declanșat de Rusia în Ucraina, Parlamentul găzduiește expoziția tematică de desene ale copiilor „Formula păcii în arta copiilor din Ucraina şi din lume”. 

Potrivit Legislativului, expoziția conține aproape 200 de desene, realizate de 200 de copii din Republica Moldova și Ucraina, cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani, din școli de arte și centre pentru refugiați din țară. Prin creațiile lor, copiii au redat pacea așa cum o înțeleg ei.

Desenele au fost realizate în  cadrul Proiectului internațional „Formula păcii în arta copiilor din Ucraina şi din lume”, inițiat de Fundația de binefacere „Galeria copiilor Lviv” din Ucraina, cu sprijinul Clubului Internațional al Femeilor din Moldova și al Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova.

La evenimentul de inaugurare a expoziției au fost prezenți ăreședintele Parlamentului, Igor Grosu, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevchenko, și soția sa, Olesea Shevchenko. Au mai participat secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, deputați, funcționari, elevi și profesori ai școlilor de arte și centrelor de refugiați, precum și reprezentantele Clubului Internațional al Femeilor din Moldova.

„Cine dacă nu copiii sunt cei care ne pot transmite foarte sincer, profund, mesaje pe care noi maturii uneori nu le observăm. Sunt sigur că, într-o zi foarte apropiată, noi cu toții vom ajunge să revenim la ceea ce ne dorim foarte mult, la pace, la liniște, la prosperitate, astfel ca acești copii să poată trăi și să devină ceea ce își doresc”, a declarat Igor Grosu.

A apreciat creațiile copiilor și ambasadorul Ucrainei, Marko Shevchenko: „Aceste desene sunt făcute în diferite tehnici, cu diferite culori, dar au foarte multe lucruri comune. Ucraina a elaborat un plan politic despre cum putem ajunge la pace, care este prezentat de Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, și se numește Formula păcii. Sper că această expoziție să aibă o contribuție importantă în lumea în care o construim”.

În cadrul expoziției, se regăsesc diverse mesaje pline de sens transmise de copii, inspirate de cele 10 tematici sugerate în concurs: „Suntem copii ai Ucrainei – mesageri ai păcii pe Pământ”, „Apărătorii noștri – Îngerii păcii”, „Cer liniștit deasupra Pământului”, „Ucraina este țara mea de vis”, „Pământul viu al Ucrainei mele – Rugăciunea pentru biruința Ucrainei – Omul și natura”, „Un sâmbure de speranţă”, „Bun și rău”, „NU! – Dezastrul de mediu” și „NU oricărei agresiuni!”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.