VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Parlamentul își exprimă solidaritatea cu poporul israelian și condamnă atacurile Hamas

Republica Moldova este alături de Israel și poporul său în această perioadă dificilă și condamnă ferm atacurile teroriste brutale efectuate de Hamas. O declarație care exprimă acest lucru a fost adoptată în ședința plenară din 19 octombrie cu votul a 75 de deputați. De asemenea, deputații au păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor atacurilor.

„În aceste zile suntem martorii unor atacuri sângeroase asupra Israelului și violențe îngrozitoare împotriva civililor. O lume întreagă este zguduită de atacuri ce distrug pacea și ordinea cu care ne-am obișnuit în ultimele decenii”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În declarația adoptată de deputați se constată că în data de 7 octombrie 2023, gruparea teroristă Hamas „a întreprins un atac mișelesc și barbar asupra populației civile din Israel și împotriva statului Israel”.

În context, Republica Moldova se asociază cu statele lumii care și-au exprimat solidaritatea cu poporul Israelului și condamnă cu vehemență brutalitatea acțiunilor comise de gruparea teroristă Hamas împotriva populației civile, atacurile masive cu rachete și masacrarea populației civile. În document mai sunt condamnate practicile barbare de luare de ostatici, fiind solicitată eliberarea lor imediată și necondiționată.

Totodată, autorii declarației reconfirmă sprijinul pentru poporul Israelului, iar Parlamentul Republicii Moldova se solidarizează cu lumea civilizată în susținerea Israelului în lupta lui pentru apărarea propriilor cetățeni și a dreptului la existență.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.