VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Parlamentul a aprobat modificări la Legea bugetului asigurărilor sociale care prevede majorarea veniturilor și cheltuielilor cu 1,155 miliarde de lei

Deputații au adoptat, în ședința de joi, 8 septembrie, proiectul de modificare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) pentru anul 2022.

Veniturile  și cheltuielile totale ale Bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) au fost majorate cu 1,155 miliarde de lei și vor constitui 34,197 miliarde de lei.  Cheltuielile includ mijloacele financiare suplimentare din bugetul de stat pentru implementarea unor măsuri de protecție socială.

Astfel, începând cu data de 1 octombrie 2022, va fi acordat un suport financiar în sumă de 1500 de lei pentru beneficiarii de toate tipurile de pensii/alocații sociale de stat, stabilite până la data de 1 octombrie 2022, al căror cuantum lunar nu depășește 5000 de lei.

De asemenea, indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 2 ani va fi, din 1 octombrie 2022, în mărime de 1000 de lei, indiferent dacă părinții copiilor au statut de persoană asigurată sau neasigurată. Începând cu 1 octombrie 2022 se va majora până la 500 de lei și indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină. Documentul mai prevede majorarea resurselor financiare pentru ajutorul în perioada rece a anului cu 86,6 milioane de lei.  

Proiectul de modificare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul  2022 a fost susținut de 54 de deputați.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.