VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Noi decizii ale CSE Chișinău: Iluminatul public din Capitală va fi deconectat cu o oră mai devreme dimineața

Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău s-a convocat miercuri în ședință, unde s-a luat act de dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova privind măsurile de reducere a consumului de resurse energetice și evitării întreruperilor de energie electrică pe perioada situației de alertă pe piața energiei electrice din republică și au fost transpuse prevederile la nivel municipal.

În cadrul ședinței s-a decis să fie deconectate instalațiile care nu sunt vitale pentru procesele tehnologice și nu afectează securitatea și sănătatea cetățenilor.

De asemenea, iluminatul public din oraș va fi deconectat cu o oră mai devreme dimineața – 06:00 și respectiv, va fi conectat cu o oră mai târziu seara – ora 20:00.

În funcție de circumstanțe și condiții speciale se va purcede la deconectarea iluminatului public pe timp de noapte și/sau în zilele de odihnă.

Totodată, conducătorii subdiviziunilor, instituțiilor și întreprinderilor municipale vor elabora planuri de optimizare a consumului de energie electrică, în special în orele de vârf: 07:00-11:00, 18:00-23:00, dar care nu va afecta siguranța și activitatea angajaților sau funcționarea serviciile esențiale.

La solicitarea MAI sau a altor autorități publice centrale, ÎMREI „Lumteh” va conecta iluminatul stradal, în caz de necesitate, în afara orelor prevăzute de deciziile CSE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.