VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Modificările la Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022, aprobate de deputați în prima lectură

Proiectul de modificare a Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM) pentru anul 2022 a fost examinat , vineri, 26 august, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Veniturile fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală se prevăd în sumă de de 12,559 miliarde de lei, cu 186 milioane de lei mai mult față de planul aprobat.

Totodată, volumul cheltuielilor FAOAM pentru anul 2022 a fost majorat cu 215 milioane de lei și va constitui 12,833 miliarde de lei. Această majorare este determinată de creșterea cheltuielilor aferente fondului pentru achitarea serviciilor medicale și farmaceutice.

Creșterea cheltuielilor este determinată și de majorarea salariilor personalului din instituțiile medico-sanitare încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, începând cu 1 octombrie 2022.

Fondurile AOAM vor avea un deficit de 274 milioane de lei, cu 29 milioane de lei mai mult față de planul aprobat și va fi acoperit din contul soldului mijloacelor financiare la începutul anului.

Proiectul de modificare a Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022 a fost votat în prima lectură cu votul a 54 de deputați.

Documentul votat de Parlament:

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.