VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Maia Sandu a semnat decretele de numire a celor trei noi miniștri

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretele prin care sunt numiți trei noi miniștri.

Potrivit decretului, secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Andrei Spânu, este numit Ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Deputatul Dan Perciun, președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie a fost numit în calitate de Ministru al Educației și Cercetării, iar Colonelul Adrian Efros, șeful Centrului de gestionare a Crizei, a fost numit Ministru al Afacerilor Interne.

Tot astăzi, miniștrii desemnați au depus jurământul de învestire în fața Președintei Maia Sandu.

Șefa statului le-a mulțumit foștilor miniștri pentru efortul și sacrificiul depuse în timpul mandatelor lor.

„Fiecare dintre acești oameni a muncit mult, fiecare dintre ei a fost un model de corectitudine și merită toată aprecierea noastră. Acești oameni au condus ministere și domenii într-o perioadă foarte complicată,” a declarat Maia Sandu.

Președinta le-a urat mult succes noilor membri ai Guvernului menționând că reformele inițiate trebuie continuate și accelerate.

Trebuie să reușim să facem față problemelor curente, trebuie să reușim să transformăm domeniile pe care le veți administra de astăzi înainte și trebuie să reușim împreună să facem suficiente reforme ca să putem îndeplini obiectivul nostru pe termen mediu, care este aderarea la Uniunea Europeană până în 2030. Și fiecare dintre domeniile pe care le conduceți au responsabilități foarte concrete și importante pe această cale. Eu vă mulțumesc pentru că v-ați asumat această provocare și vă urez mult succes!”, a conchis președinta.

Citește și: Cum comentează președinta Maia Sandu numirea lui Andrei Spânu, Dan Perciun și Adrian Efros

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.