VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

DOC/ Informațiile despre circulația transportului vor putea fi accesate online

Informația privind cursele incluse în programele de transport rutier local, municipal, raional, interraional și internațional va fi disponibilă în format electronic. În acest sens, Executivul a aprobat modificări la Regulamentul privind modul de ținere a registrelor de stat formate de sistemul informațional „e-Autorizație transport”. 

Noile prevederi ale Regulamentului stabilesc instituirea Registrului rutelor în sistemul informațional „e-Autorizație transport”, care, pe lângă informațiile despre rutele incluse în programele de transport, va conține și date despre operatorii de transport cărora le-au fost desemnate cursele privind serviciile regulate autorizate în trafic național și internațional.

De asemenea, prin modificările operate este reglementat modul de înregistrare a datelor, structura registrului și informațiile despre rută, graficul de circulație, regimul de deservire, datele despre stațiile publice.

Implementarea proiectului va permite digitalizarea interacțiunii dintre autoritățile publice centrale, locale și mediul de afaceri, iar pentru călători, Registrul rutelor va deveni o sursă sigură de informații. Totodată, vor fi create premisele pentru implementarea biletului electronic la transportul rutier de persoane, prin servicii regulate.

Proiectul de lege:

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.