VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Guvernul are la dispoziție 7 zile pentru a întreprinde măsuri: Textul integral al Rezoluției adoptate la Congresul Agricultorilor

Asociația „Forța Fermierilor” a făcut publică Rezoluția adoptată la Congresul Republican al Agricultorilor din 21 octombrie.

În Rezoluție se menționează că în ultimii doi ani situația în mai multe subramuri ale agriculturii a devenit dezastruoasă și a generat riscul falimentării mai multor fermieri micro, mici și mijlocii.

Potrivit fermierilor, vinovat de situația creată se face Guvernul și în special, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Astfel, aceștia solicită demisia ministrului Vladimir Bolea, care potrivit agricultorilor, nu a intervenit la timp pentru a opri degradarea sectorului agrar.
Potrivit fermierilor, vinovat de situația creată se face Guvernul și în special, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Astfel, aceștia solicită demisia ministrului Vladimir Bolea, care potrivit agricultorilor, nu a intervenit la timp pentru a opri degradarea sectorului agrar.

În acest context, fermierii solicită de urgență aplicarea unor măsuri urgente din partea autorităților statului: introducerea până la data de 31 octombrie 2024 a unui moratoriu la calcularea penalităților, executarea silită a obligațiunilor și demararea procedurilor de insolvență pentru agricultorii mici, micro și mijlocii; interzicerea importului porumbului, grâului și floarea-soarelui până la 31 martie 2024; majorarea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii cu cel puțin 3 miliarde de lei; aprobarea și finanțarea schemelor de plăți directe la hectar începând cu anul 2024 etc.

În cazul în care în următoarele 7 zile Guvernul nu va întreprinde măsuri reale pentru îndeplinirea revendicărilor noastre, fermierii vor recurge la diferite acțiuni masive atât în teritoriu, cât și în capitală, inclusiv cu folosirea tehnicii agricole”, se menționează în Rezoluție.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.