VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

DOC/ CSJ va avea competențe mai restrânse. MJ a elaborat proiectul de lege privind modificarea cadrului normativ conex reformei CSJ

Ministerul Justiției (MJ) anunță că a elaborat proiectul de Lege privind modificarea cadrului normativ conex reformei Curții Supreme de Justiție (CSJ). După promovarea promovarea proiectului, CSJ va avea competențe mai restrânse și nu va acționa ca o a doua instanță de apel, cum este în prezent.

Potrivit MJ, CSJ va avea drept efect reducerea numărului hotărârilor emise de CSJ, accentul fiind pus pe ordonarea modului de interpretare și aplicare a legii în sistemul de justiție.

Proiectul de lege:

Obiectivul de bază al acestui proiect constă în crearea unui cadru normativ coerent prin excluderea oricăror neconcordanțe dinte normele proiectului noii Legii cu privire la CSJ, care se află la etapa de reavizare și alte prevederi legale ce reglementează domeniul sistemului judecătoresc.

Acest proiect de lege face parte din setul de proiecte de acte normative ce au drept scop reformarea CSJ.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.