VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ CSE Chișinău: Iluminatul stradal din Capitală va funcționa conform programului obișnuit

Iluminatul stradal din Capitală va funcționa conform programului obișnuit. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Situații Excepționale Chișinău.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, decizia vine în contextul analizei efectuate de către municipalitate, pe parcursul săptămânii precedente, când în oraș și localitățile suburbane iluminatul public stradal a fost conectat cu o oră mai târziu seara, 20:00 și respectiv, deconectat cu o oră mai devreme dimineața, ora 06:00, în vederea optimizării consumului de energie electrică.

”Responsabilii municipali au ajuns la concluzia că acest lucru prezintă un pericol major pentru siguranța oamenilor, iar suma de 15 mii de lei la factura energiei electrice, pentru o zi de economisire nu este justificată, când în Chișinău locuiesc circa 1 milion de oameni. „Orașul este viu și la orice oră deconectarea luminii pe străzi, în curți și parcuri prezintă pericol iminent”, a declarat edilul capitalei.

De asemenea, CSE a decis că, la solicitarea autorităților publice centrale, Î.M. Regia „LUMTEH”, va cupla/decupla rețelele de iluminat stradal: în cazuri ordinare, la solicitarea scrisă, cu minim trei ore, până la cuplare/decuplare a rețelelor de iluminat public; în cazuri extraordinare (de forță majoră), la solicitarea scrisă, depusă cu minim 30 min înainte de cuplare/decuplare a rețelelor de iluminat public.

Totodată, întreprinderile ce activează pe teritoriul municipiului Chișinău sunt îndemnate să asigure respectarea Planurilor de optimizare a consumului de energie electrică, cu condiția neafectării proceselor tehnologice vitale pentru cetățeni. 

CSE recomandă agenților economici și locuitorilor municipiului Chișinău, evaluarea posibilităților și măsurilor necesare pentru reducerea consumului de resurselor energetice, în special în orele de vârf  07.00-11.00 și 18.00-23.00.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.