VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ CNA a examinat denunțul lui Ilan Șor: Andrei Spînu nu deține conturi în Singapore, iar informațiile răspândite sunt minciuni

Centrul Național Anticorupție a examinat denunțul lui Ilan Șor și a constatat că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu nu conține conturi în Singapore.

Astfel, examinarea cazului s-a încheiat.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Andrei Spînu, menționează că informația falsă răspândită are scopul „să ne dezbine și să oprească drumul european al Moldovei”.

Centru Național Anticorupție a răspuns oficial că învinuirile unor hoți despre așa-zisele mele conturi bancare sunt minciuni. Nu există nicio probă la acuzațiile care mi-au fost aduse. Sunt atacuri care au un singur scop – să ne dezbine și să oprească drumul european al Moldovei. Noi mergem înainte și construim Moldova Europeană cu drumuri, poduri, cale ferată, școli, grădinițe, care să facă viața oamenilor mai bună”, a scris Spînu.

Amintim că Ilan Șor a publicat, la sfârșitul lui septembrie 2022, un act în care se menționează că Andrei Spînu ar deține peste 43 de milioane de dolari în mai multe bănci din străinătate. Mai mult, Ilan Șor a depus și o sesizare la Procuratura Anticorupție prin care cere tragerea la răspundere penală a lui Andrei Spînu.

De menționat că Andrei Spînu a respins în repetate rânduri acuzațiile. Ministrul a susținut de fiecare dată că toate veniturile și proprietățile sale au fost declarate în declarațiile de avere și interese depuse la ANI, negând că ar deține banii sau conturile pe care i le-a însușit Șor.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.