Șeful Direcției generale asistență medicală și socială a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Boris Gîlca, a scris repetat cerere de demisie din funcție. Aceasta a fost semnată de primarul Capitalei Ion Ceban. Astfel, din 18 august, Boris Gîlca nu mai este angajat al Primăriei Chișinău.
„Rămân mândru de colegii mei din Primăria Municipiului Chișinău, de echipa mea de la Direcția Generală Asistență Medicală și Socială, de colegii mei deosebiți din comunitatea medicală și din asistență socială! Oameni extraordinari, cei mai buni și cei mai dedicați profesioniști cărora le mulțumesc enorm! Le-am adus astăzi deplină recunoștință și aprecierea binemeritată! Astăzi anunț public demisia mea!”, a scris Gîlca pe pagina sa de Facebook.
Totodată, acesta declară că după scandalul în care a fost implicat, plecarea din funcție reprezintă un pas corect.
„Am solicitat repetat și insistent Primarului General acceptarea demisiei mele. La mizeriile care s-au făcut și care chiar acum le planifică acuș-acuș unii, consider că este cel mai corect pas (un pas corect și cu demnitate, nu va gândiți la altul:)). Vom reveni cu detalii, cu fapte și dovezi, la timpul cuvenit (și foarte curând) despre personaje de gen masculin și feminin, cei care au dirijat din birouri acțiuni determinate spre discreditare. Și despre cei care au ordonat. Să nu uite vorba populară că Dumnezeu e mare! Mulțumesc pentru încredere și experiență în administrația publică preluată de la Primarul General Ion Ceban, cu care lucrurile cu adevărat bune vor continuă în Chișinău și in Republica Moldova!”, a mai scris acesta.
Reamintim că Boris Gîlca a mai scris o cererea de demisie la o zi după ce a fost reținut împreună cu un subaltern de al său pentru 72 de ore fiind suspectați de delapidare de bunuri în proporții considerabile, achiziționate din fonduri externe pentru refugiați. Atunci, edilul Ion Ceban nu i-a semnat cererea.
Potrivit comunicatului prezentat de CNA, în locațiile supuse perchezițiilor au fost depistate mai multe cutii cu produse alimentare, obiecte și produse de igienă, electrocasnice (cuptoare cu microunde, reșouri electrice, aspirator), saci pentru dormit, veselă și alte bunuri presupus a fi sustrase din depozitul CTPR.
În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație, s-a stabilit că personalul desemnat pentru activitatea CTPR, aflându-se la locul de serviciu, sistematic au sustras produse alimentare și nealimentare (inclusiv electrocasnice mari și mici, obiecte de mobilier, lenjerie de pat etc.) în proporții considerabile care au fost cumpărate din fondurile externe pentru refugiați”.