VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ ANRE anunță data când va stabili noul tarif la gazele naturale

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că a recepționat luni, 5 iunie, solicitarea S.A. „Moldovagaz” privind reducerea prețurilor pentru furnizarea gazelor naturale. Agenția precizează că noul tarif la gaze pentru consumatorii finali, va fi stabilit la 7 iunie.

„Ținând cont de circumstanțele actuale și factorii obiectivi existenți, ANRE va examina în regim de urgență solicitarea furnizorului. Specialiștii Agenției vor analiza argumentele invocate și vor veni cu o decizie asupra proiectului în cadrul ședinței publice extraordinare, planificată să aibă loc miercuri, 7 iunie 2023”, menționează ANRE.

Menționăm că Moldovagaz a anunțat luni dimineața că solicită ANRE-ului micșorarea tarifului la gazele naturale. Astfel, Moldovagaz cere tariful mediu să fie diminuat până la 16 492 lei pentru o mie de metri cubi, sau cu 36,8% mai puțin.

Astfel, potrivit solicitării Moldovagaz, consumatorii casnici ar urma să achite 19 932 de lei (cu TVA) pentru o mie de metri cubi de gaze naturale.

Din 1 octombrie 2022, consumatorii casnici achită 29 270 de lei, cu TVA inclus, pentru un metru cub de gaze naturale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.