VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Doar 15% din consumatorii din Moldova utilizează gazul ca sursă primară de încălzire

Doar 15% din consumatorii din R. Moldova utilizează gazul ca sursă primară de încălzire. Despre aceasta a anunțat în cadrul unei conferințe de presă ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Pentru consumatorii care nu au ca sursă de energie gazul sau soba și se încălzesc cu energie electrică în prioritar, vor fi oferite compensații semnificative. Pentru lemne, cărbuni și alte tipuri de combustibili solizi, compensațiile la fel s-au majorat. Asta ne permite să ajutăm și mai mult acei oameni care nu au gaz. Deși toate discuțiile se duc privind prețurile la gaze, într-un final noi avem doar circa 15% din consumatorii din Moldova care utilizează gazul drept sursă primară de încălzire. Cu mult mai mulți consumatori utilizează lemnul, cărbunii și energia electrică pentru a se încălzi de aceea pentru ei compensațiile vor fi mai mari”, a declarat Victor Parlicov.

Totodată, ministrul a subliniat că consumatorii din R. Moldova vor avea energie electrică și gaze naturale la prețuri stabile, chiar dacă pe piață tarifele vor crește. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.