VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul Energiei: Consumatorii vor avea energie electrică și gaze naturale la prețuri stabile, chiar dacă pe piață tarifele vor crește

Consumatorii din R. Moldova vor avea energie electrică și gaze naturale la prețuri stabile, chiar dacă pe piață tarifele vor crește”. Asigurările vin din partea ministrului Energiei, Victor Parlicov. Ba mai mult, oficialul susține că pe parcursul iernii o parte din prețuri ar putea să fie reduse.

Suntem cel mai bine pregătiți, din toată istoria R. Moldova, de acest sezon rece. Sezonul de încălzire s-a început cu bine, căci am am avut noroc de o toamnă foarte călduroasă. A început sezonul mai târziu decât de obicei. Avem stocuri de gaze suficiente pentru a ne asigura până la finalul lui februarie cu certitudine, probabil că și mai departe, depinde ce temperaturi vom avea iarna. Dacă vom avea nevoie de gaze suplimentare, vom reuși să achiziționăm volumele necesare din timp. Putem sta liniștiți din acest punct de vedere. Avem contract pe termen lung cu Centrala de la Cuciurgan, asta ne oferă o siguranță cu privire la volumele livrate și la prețuri stabile. Avem asigurată nu doar securitatea alimentării consumatorilor, dar și prețuri prognozate. Indiferent ce se va întâmpla pe piața regională de gaze, dacă vor crește tarifele sau nu, noi suntem protejați! Consumatorii din R. Moldova vor avea energie și căldură la prețuri stabile. Posibil să fie reduse pe parcursul iernii o parte din prețuri, dar la moment nu vreau să fac promisiuni înainte de a putea realiza acest lucru”, a declarat Victor Parlicov în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, ministrul a subliniat că Termoelectrica va funcționa fără păcură.

 „Anul acesta nu este nevoie de păcură, nici din punct de vedere comercial și nici tehnic. Funcționarea pe păcură este mult mai dificilă, de aceea nu este necesitate să o utilizăm în acest sezon rece. Pentru orice eventualitate, stocuri de păcură sunt. Dacă va apărea vreo urgență, noi suntem pregătiți de acest scenariu. Sistemul de distribuire a căldurii la Chișinău și Bălți este pregătit”, a mai subliniat Victor Parlicov.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.