VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Discuții la Galați, cu participarea Republicii Moldova, despre rutele pentru transportul cerealelor din Ucraina

Reprezentanți ai Republicii Moldova, ai României, ai Ucrainei și din SUA și UE participă azi, la Galați, în cadrul unei întrevederi unde se va discuta despre rutele alternative pentru transportul cerealelor din Ucraina. Anunțul a fost făcut de Ambasada SUA la București, citat de digi24.ro.

Chișinăul nu a anunțat oficial despre participarea la această întrevedere, iar Guvernul nu a precizat ce funcționar sau demnitar au fost delegat la discuții. Doar presa română a scris că la reuniune va merge ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, pe lângă ministrul Transporturilor din România, Sorin Grindeanu, Jim O’Brien, care conduce biroul SUA ce gestionează regimurile de sancţiuni, și vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov.

„În faţa adversității, unitatea primează. Într-o întâlnire crucială, care va avea loc la Galați, România, Ucraina, Republica Moldova, Comisia Europeană şi Statele Unite îşi vor uni forțele, în urma ieşirii dure a Rusiei din Iniţiativa pentru cereale la Marea Neagră. În ciuda distrugerii nemiloase de către Rusia a infrastructurii portuare ucrainene şi a depozitelor de cereale, rămânem angajaţi în asigurarea continuităţii neîntrerupte a exporturilor de cereale ucrainene, pentru a satisface cererea globală”, precizează Ambasada SUA la București.


Subiectul discuţiilor va fi îmbunătăţirea rutelor alternative de transport pentru cerealele din Ucraina.

„Colaborând, suntem hotărâți să consolidăm şi să diversificăm rutele alternative pentru exporturile de cereale pe cale ferată, rutieră şi maritimă, asigurând rolul esențial al Ucrainei pe piața alimentară globală”, adaugă comunicatul care denunță Kremlinul pentru că „a transformat hrana în armă şi a pus în pericol securitatea alimentară globală”. „Statele Unite rămân pe poziție fermă alături de Ucraina, promițând sprijin şi asistență continuă, pentru a ajuta Ucraina să depăşească provocările şi să promoveze prosperitatea în regiune”, mai precizează Ambasada SUA în România.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.