VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„China este o bombă cu ceas”, afirmă Joe Biden. Ce probleme invocă președintele SUA

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că cel mai mare rival al SUA, China, este o bombă cu ceas, invocând probleme de natură economică şi o forţă de muncă îmbătrânită, transmite AFP, citată de Agerpres.ro.

„China este o bombă cu ceas în multe privinţe”, a declarat preşedintele american în timpul unei deplasări în Utah.

Preşedintele Biden a subliniat că ţara asiatică se confruntă cu un şomaj ridicat şi că forţa de muncă îmbătrâneşte. Din această cauză „China are probleme”, a spus el. În opinia sa, acest lucru stârneşte motive de îngrijorare pentru că atunci „când oamenii răi au probleme, fac lucruri rele”.

La sfârşitul lunii iunie, preşedintele american a deranjat Beijingul afirmând că omologul său Xi Jinping aparţine categoriei „dictatorilor”, un comentariu văzut ca o „provocare” de către diplomaţia chineză.

Totuşi, preşedintele Joe Biden a dat joi asigurări că încearcă să menţină „o relaţie raţională cu China”. ”Nu îi doresc niciun rău Chinei, doar observ”, a precizat Biden.

SUA a relansat recent dialogul cu China printr-o succesiune de vizite ale unor înalţi oficiali americani la Beijing.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.