VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Directorul Promo-LEX: Noi ca societate și ca stat nu am fost în stare să ne dorim o rezolvare a problemei transnistrene

„Noi ca societate și ca stat nu am fost în stare să vrem, să ne dorim o rezolvare a problemei transnistrene”. De această opinie este directorul executiv al Asociației Promo-LEX. Potrivit lui, timp de 20 de ani se atestă o lipsă totală de viziune și strategie din partea autorităților privind rezolvarea acestui conflict.

Când vorbim despre cele două maluri ale Nistrului, eu cred că ar trebui să facem o diferență foarte clară între, să zicem, forțe politice, actori interesați, grupuri de persoane cu interes divers și cetățeni. Eu cred că între cetățeni în mare parte noi nu am avut niciodată foarte mari conflicte, acest război nu a fost unul etnic și o știe toată lumea, deja s-a recunoscut și la Curtea Europeană s-a demonstrat că n-a fost de natură etnică, lingvistică, a fost un război. Acest conflict are 30 de ani, iar în acest timp noi ca societate și ca stat nu am fost în stare să vrem, să ne dorim o rezolvare a acestei probleme”, a declarat Ion Manole.

Totodată, directorul Promo-LEX a subliniat că că timp de 30 de ani în regiunea transnistreană practic nu a existat niciodată un proces electoral, deși în regiune sunt organizate alegeri.

Mă întorc la ceea ce spunea Bismarck: „Fiecare popor își merită conducătorii”. Asta e. Deci, dacă noi ne-am ales de fiecare dată pe parcursul celor 30 de ani oameni care nu aveau rezultate în cariera lor, oameni care nu știau anumite lucruri importante pe care trebuiau să le gestioneze, atunci acesta este și rezultatul nostru. În regiunea transnistreană n-am avut alegeri. Acolo practic n-am avut un proces electoral niciodată. Și în Uniunea Sovietică erau organizate alegeri. Noi cu toții cunoaștem aceste practici totalitare impuse, prin care doar se dorea obținerea legitimității…Este o problemă care trebuie să ne pună pe gânduri, nu trebuie să ne culcăm pe-o ureche, cum spun moldovenii, niciodată, întotdeauna trebuie să fim în opoziție cu guvernarea, indiferent, da, astăzi am mers, spre exemplu, și am votat cu cel care a ajuns la putere, dar din momentul în care a preluat puterea eu sunt în opoziție și în opoziție nu pentru ca să-l critic sau să-l defăimez sau să-i fac un anumit rău, dar să-i arăt care-i sunt greșelile, care sunt problemele și să-i cer ca el să le rezolve, pentru că a fost ales în acea poziție tocmai pentru a rezolva problemele respective”, a mai menționat Manole.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.