VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Directorul interimar al spitalului raional Ungheni, demis. Nemerenco: Însănătoșirea societății e un proces de durată. Show-rile vor continua

Directorul interimar al Spitalului raional Ungheni, Vladimir Popovici, a fost demis. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, care subliniază că a oferit atribuția de interimat până la organizarea concursului actualului vicedirector.

Acum suntem în proces de transfer a spitalelor raionale de la Consiliile raionale la minister în conformitate cu modificările legislative deja intrate în vigoare. Fondatorul nou/Ministerul Sănătății, conform cadrului legal are dreptul de a rezilia contractele cu directorii, vicedirectorii, și alt personal de conducere la schimbarea fondatorului. Astfel, am reziliat contractul cu directorul Popovici, numit ilegal de către CR în 2022. Am oferit atribuția de interimat actualei vicedirector E. Stati până la organizarea concursului”, a anunțat Nemerenco.

Totodată, ministra susține că Vladimir Popovici a fost trimis ilegal în concediu pentru 61 de zile de către președintele raionului.

Ce face președintele raionului? Îl trimite ilegal pe Popovici in concediu. Pentru 61 zile. Până la 15 mai. Că tare a obosit. Desigur, aceasta decizie este ilegală. Este o depășire a atribuțiilor de către un reprezentant APL care nu mai are rol de fondator. Și trebuie să se ocupe de aceste încălcări anumite instituții. Însănătoșirea societății e un proces de durată. Chiar dureros. Show-rile vor continua, căci sunt plătite să se desfășoare într-un sincron de invidiat cu toată debandada de proteste. Toți acești șefuleți cu raioane trase politic lucrează doar cu soldă”, a mai scris Nemerenco.

De asemenea, ministra a subliniat că SR Ungheni urmează să fie modernizat.

”SR Ungheni este un spital mare, cu profil subregional și potențial care trebuie dezvoltat. Atât personalul medical, cât si pacienții merită în Ungheni un spital modern. Și așa un spital vor avea, vă veți convinge într-un timp scurt. Un lucru nu pot înțelege – cum de s-a întâmplat că la Ungheni, pe mal de Prut, cu România și UE alături, să ajungă să conducă oameni catapultați direct din anii ‘37?”, a conchis Nemerenco.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.