VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Directorul CNAM despre cazurile de corupție de la Institutul Oncologic: Este rușinos, nu mai poate fi tolerat acest fenomen

Din păcate încă mai persistă fenomenul corupției în instituțiile medicale iar acest fapt este rușinos și nu mai poate fi tolerat. Această declarație a fost făcută de directorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) Ion Dodon în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Șeful CNAM a îndemnat conducătorii și șefii de secție din cadrul instituțiilor medicale să organizeze în așa mod lucrul ca pacientul să nu simtă nevoia de a veni cu diferite mulțumiri. Acesta susține că cetățenii achită pentru serviciile medicale prin procurarea poliței de asigurare medicală obligatorie și nu trebuie să mai fie solicitate plăți neformale de la pacienți.

„Mă doare, se investește foarte mult, se alocă surse foarte, hai să spunem nu foarte, dar destul de esențiale pentru această instituție, chiar în ultimii ani cred că, apropo, contractele cu toate instituțiile medicale, inclusiv cu Institutul Oncologic sunt publice și toată lumea poate să vadă resursele acordate de către CNAM, dar nu sunt ale CNAM-ului, sunt ale oamenilor, și oamenii după ce achită prime mai merg și acolo li se mai solicită sau li se dă de înțeles, sau li se acceptă, chiar dacă nu se cere direct, se acceptă plăți neformale. Și nu e vorba doar de această instituție, din păcate, încă mai persistă acest fenomen și acest fenomen deja este rușinos pentru noi, nu mai poate fi tolerat. Chem conducătorii de instituții medicale și șefii de secție din cadrul instituțiilor medicale să organizeze în așa mod lucrul ca pacientul să nu simtă nevoia de a veni cu diferite mulțumiri, este rușinos acest fapt. Nu învinuiesc pe nimeni și noi am avut la companie anterior cazuri când se puneau întrebări față de diferiți colaboratori, dar lucrurile trebuie să treacă de această etapă, deja noi ca societate nu ne mai putem permite să funcționăm așa, de parcă după noi ar fi potopul sau astăzi să jăcmănesc cât pot și mâine deja vom vedea ce o să fie”, a spus Ion Dodon.

Menționăm că la 21 iulie, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat 14 percheziții la ÎMSP ”Institutul Oncologic” în cadrul unui dosar de corupere pasivă și activă în care sunt cercetați mai mulți medici cu funcții de conducere din cadrul instituției. Persoanele sunt bănuite de pretinderea și acceptarea remunerațiilor ilicite de la pacienți pentru prestarea serviciilor medicale gratuite.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.