VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Din 1 noiembrie, Inspectoratul de Stat al Muncii va fi restructurat

Din 1 noiembrie curent, Inspectoratul de Stat al Muncii va avea o nouă structură organizatorică. O decizie în acest sens a fost adoptată, miercuri, 26 octombrie, de Executiv.

Modificările efectuate au la bază modele aplicate în instituții similare din statele europene, scopul lor fiind eficientizarea activității Inspectoratului de Stat al Muncii și optimizarea resurselor acestuia. 

Astfel, conform proiectului, numărul de unități din cadrul Inspectoratului de Stat al Muncii va fi redus de la 104 la 84, dintre care 26 vor fi repartizate aparatului central, iar 58 de unități pentru inspecțiile teritoriale de muncă. 

De asemenea, sunt prevăzute modificări în structura aparatului central al instituției, și anume crearea unor subdiviziuni noi: o direcție de suport metodologic pentru inspecții, care va dezvolta competențele inspectorilor pentru combaterea muncii nedeclarate, în domeniul muncii și al sănătății și securității în muncă; o subdiviziune responsabilă de acordarea consultanței de specialitate atât angajaților, cât și angajatorilor, care le va permite inspectorilor de muncă să acorde mai mult timp activităților de inspecție și un serviciu de audit intern, care va verifica și asigura integritatea instituțională.

Modificările propuse nu vor necesita alocarea de  resurse financiare din bugetul de stat, din contra, vor asigura economii în valoare de circa 2,5 milioane de lei. Acest fapt va permite majorarea salariilor pentru funcțiile de execuție și, respectiv, va crea condițiile necesare pentru sporirea productivității muncii și a calității serviciilor prestate.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.