VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

BEI acordă R. Moldova un grant de 12,4 milioane de euro pentru îmbunătățirea eficienței energetice

Banca Europeană de Investiții oferă R. Moldova un grant în valoare de 12,4 milioane de euro pentru realizarea Proiectului ,,Eficiența energetică în Republica Moldova”. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi, de Cabinetul de Miniștri.

Potrivit Guvernului, ratificarea Acordului și implementarea proiectului ,,Eficiența energetică în Republica Moldova” va contribui la îmbunătățirea indicatorilor de performanță energetică a clădirilor, în special îmbunătățirea anvelopei clădirilor, a sistemelor de încălzire și ventilare, implementarea sistemelor de iluminat, distribuția energiei termice și integrarea resurselor de energie regenerabilă, atunci când acest fapt este permis din punct de vedere tehnic.

Beneficiarii Proiectului vor fi instituțiile publice, cele de menire socială, precum sunt spitalele republicane, dar și instituțiile publice de importanță locală sau municipală (grădinițe, școli, spitale municipale și raionale).

Menționăm că în scopul realizării proiectului, Republica Moldova a contractat un împrumut în valoare de 30 milioane de euro din partea BEI și 30 mil. euro din partea BERD, un grant pentru asistență tehnică în valoare de 2,6 mil. euro din partea Platformei de Investiții pentru Vecinătate a Comisiei Europene și un grant în valoare de 500 mii Euro din partea Fondului fiduciar de asistență tehnică pentru țările Parteneriatului Estic.

Bugetul total al Proiectului constituie 75,5 mil. euro, cu o durată de implementare de 4 ani (2022 – 2025).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.