VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Din 1 august Israelul modifică regulile de intrare pe teritoriul său: Precizările MAE

Începând cu data de 1 august Statul Israel modifică regulile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii satelor cu care Israelul are regim fără de vize, inclusiv cetățenii Republicii Moldova.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, Statul Israel pune în aplicare sistemul ETA-IL https://israel-entry.piba.gov.il/ de verificare prealabilă și pre aprobare a intrării și șederii în Israel a cetățenilor străini (în perioada 01.07.2024-01.08.2024 sistemul va avea caracter pilot), iar din data de 01.08.2024 va funcționa ca sistem instituțional de verificare prealabilă a cetățenilor străini, care doresc să viziteze Statul Israel cu diverse scopuri.

Potrivit autorităților israeliene, de la 1 august cetățenii străini ai statelor cu regim fără de viză nu vor putea intra pe teritoriul Statului Israel fără aprobarea prealabilă prin sistemul ETA-IL.

Cetățenii străini care vor aplica prin acest sistem în luna iulie, perioadă pilot a sistemului, vor primi aprobarea care va rămâne valabilă timp de doi ani de zile.

Pe perioada proiectului pilot (01.07.2024-01.08.2024) aplicarea pentru intrarea în Statul Israel va fi gratuită, iar începând cu 01.08.2024, verificarea prealabilă în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa 25 de NIS, aproximativ 120 de lei.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.