VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

A rămas o săptămână până la încheierea Recensământului: 43 secții staționare de informare și recenzare, deschise în țară


Recensământul populației și locuințelor pe teren este în plină desfășurare. Recenzarea va dura până pe data de 7 iulie 2024 – ultima zi de colectare a datelor în teren. Pentru a spori gradul de cuprindere cu recenzare a populației, din data de 1 iulie pe teritoriul țării sunt deschise 43 secții staționare de informare și recenzare, care reprezintă locații fixe unde persoanele nerecenzate se pot apropia pentru informare sau pentru a completa chestionarul electronic de recensământ la fața locului, cu ajutorul unui recenzor.

Potrivit Biroului Național de Statistică, secțiile de recenzare sunt amplasate în fiecare raion, în mun. Chișinău, mun. Bălți și UTA Găgăuzia. Adresele secțiilor și informațiile de contact le puteți accesa la următorul link.

Secțiile staționare de informare și recenzare vor activa până pe 7 iulie 2024 inclusiv, în regim de lucru: Luni – Duminică, 08:00 – 21:00.

Pentru a putea planifica și organiza numărul de recenzori necesari în cadrul fiecărei secții staționare de informare și recenzare, persoanele au posibilitatea să se programeze din timp când doresc să viziteze secțiile, completând următorul formular.

În cadrul secțiilor staționare de informare și recenzare persoanele pot opta una din două opțiuni:

Recenzarea la locul de domiciliu, pe sectorul unde locuiesc. În acest caz se va lua legătura cu recenzorul de pe sectorul respectiv pentru a stabili recenzarea la locuința respondentului, cu comunicarea detaliilor de contact ale recenzorului (opțiune valabilă cu excepția zilei de 7 iulie, când se încheie recenzarea).
Recenzarea la secția staționară RPL amplasată în raionul/municipiul, unde persoana își are domiciliul efectiv.
Important! La secțiile staționare vor putea să se recenzeze doar persoanele care locuiesc în raionul sau municipiul respectiv pe raza căruia se vor prezenta.

Persoanele care vor solicita să fie recenzate la punctele fixe vor prezenta obligatoriu buletinul de identitate sau un alt act pentru confirmarea identității, inclusiv pentru copii, soți, părinți etc. Ca și în cazul recenzării la locul de trai, toate datele personale oferite de către intervievat sunt confidențiale.

Reamintim că persoanele care nu au reușit să participe la recensământ au de asemenea următoarele opțiuni:

completarea formularului de pe site-ul web oficial al BNS la adresa cu informația necesară, ca ulterior să fie contactate de recenzor în vederea stabilirii datei și orei recenzării;
apel la Linia Verde 0800 800 24 (apel gratuit).

Îndemnăm populația care încă nu a fost recenzată să fie receptivă și deschisă de a participa la recensământ, pentru a se regăsi în tabloul cu rezultatele Recensământului populației și locuințelor 2024! Au mai rămas doar 7 zile pentru recenzarea persoanelor care încă nu au fost recenzate!”, precizează BNS.

Amintim că, conform legii privind recensământul populației și locuințelor participarea la recensământ este obligatorie. Persoanele care prin Lege sunt obligate să participe la recensământ, dar vor evita participarea la recenzare sau vor furniza date incomplete și/sau eronate în cadrul recenzării sunt pasibile de răspundere contravențională în conformitate cu art.330 și art. 419 din Codul contravențional al Republicii Moldova nr. 218/2008, cu aplicarea amenzii în mărime de la 1.000 până la 2.500 de lei.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.