VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Diaspora din Italia: Locul Moldovei este în Uniunea Europeană

Zeci de moldoveni, dar și italieni, s-au adunat astăzi la Roma, capitala Italiei, pentru a participa la Adunarea „Moldova Europeană” în diasporă. Unii dintre ei au parcurs sute de kilometri pentru a spune că „locul Moldovei este în Uniunea Europeană”.

Emilia Gramatic, o moldoveancă stabilită în Italia de 20 de ani, parte a grupului de inițiativă, a declarat că diaspora moldovenească s-a adunat în fața Colosseumului, pentru a susține îndemnul președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, de exprimare a sprijinului de aderare la Uniunea Europeană. „Ne place viața în Europa, trăim aici de 20 de ani cu familia și îndemn toți să susțină ideea de aderare la Uniunea Europeană. Moldova are viitor doar în Uniunea Europeană”, a spus Emilia Gramatic, transmite IPN.

Piero Leone, om de afaceri italian, cu afaceri și în Republica Moldova, a venit din Toscana la Roma, parcurgând o distanță de 250 km, pentru a fi alături de poporul Republicii Moldova. „Susțin tendința moldovenilor spre o democrație dezvoltată și constructivă, dat fiind că mulți ani poporul moldovenesc a suferit”, a subliniat Piero Leone.

„Noi am plecat din țară, dar țara nu a plecat din noi”, a spus o altă moldoveancă stabilită în Italia, Aurelia Vlaicu.  „Cu noi am luat cel mai scump și cel mai sfânt, dragostea de țară, tricolorul Moldovei. Și astăzi cu mândrie mare în suflet spunem tuturor: Moldova noastră are viitor, are drum deschis în lumea mare, iar aceasta este calea nepoților noștri, ei au dreptul la o viață mai demnă. Suntem siguri că Europa va veni și la noii acasă”. Ea a adus mulțumiri președintei Maia Sandu pentru calea deschisă spre UE. „Trăiască Moldova! Trăiască Europa! Moldova în lumea Europeană!”, a spus Aurelia Vlaicu.

Anatolie Urecheanu, ambasadorul Republicii Moldova în Italia, a remarcat că Integrarea Europeană este o șansă unică pentru Moldova și cu siguranță va reuși să parcurgă această cale. Comunitatea moldovenilor din Italia susține Integrarea Europeană.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.