VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputatul Lilian Carp vrea extinderea listei funcționarilor și politicienilor obligați să depună declarații de avere

Șefii subdiviziunilor instituțiilor bugetare, angajații întreprinderilor publice aflate în autogestiune, cei din instituțiile din domeniul sănătății, culturii și educației, precum și președinții și vicepreședinții de partide vor fi obligați să depună declarații de avere. Cel puțin asta prevede un amendament propus de deputatul PAS, Lilian Carp.

„Integritatea trebuie să fie cartea de vizită a funcționarilor din instituțiile Statului, inclusiv a liderilor partidelor politice. Oamenii trebuie să cunoască despre sursele lor de venit, așa cum trebuie să cunoască despre relația lor cu banul public. Nu o singură dată am fost martorii unor cazuri în care unii conducători de instituții publice, funcționari și politicieni, nu au putut justifica averile pe care le dețin, veniturile oficiale fiind opusul stilului de viață și a bunurilor pe care le au. E nevoie să avem o lege care spune clar cine sunt cei care sunt obligați să facă declarații de avere și venit, care sunt funcțiile care presupun acest lucru și cum anume are lor acest proces”, a declarat Lilian Carp în cadrul unei conferințe.  

Prin acest amendament urmează să fie modificată Legii nr.325 din 23 decembrie 2013 privind evaluarea integrității instituționale. Potrivit parlamentarului, aceste modificări vor contribui la prevenirea și combatere îmbogățirii nejustificate, a conflictelor de interese, a stărilor de incompatibilitate, precum și încălcării regimului juridic al restricțiilor pentru categoria de persoane ce vor întruni calitatea de subiect al declarării averii și intereselor personale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.