VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații pleacă în vacanță. Ordinea de zi a ultimei ședințe plenare din acest an, completată

Deputații se întrunesc astăzi, 28 decembrie, în ultima ședință plenară din sesiunea de toamnă a Parlamentului. Membrii Biroului permanent au aprobat suplimentul la ordinea de zi a ședinței plenare care va începe la ora 11:00.

Astfel, parlamentarii vor examina astăzi proiectul privind ratificarea Acordului de împrumut dintre Guvernul Republicii Moldova şi Bank Gospodarstwa Krajowego (Polonia) pentru susținerea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii prin intermediul Instituției Publice Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, semnat la Chișinău la 19 decembrie 2023. Totodată, deputații vor examina, în prima lectură, modificări la Legea cu privire la veterani, precum și Programul legislativ al Parlamentului pentru anul 2024.

În lectura a doua vor fi examinate proiectele cu privire la controalele oficiale în domeniul agroalimentar; consolidarea capacităților Institutului Național al Justiției; acordarea facilităților fiscale și vamale la importul și/sau livrările de mărfuri și/sau servicii destinate implementării proiectului „Îmbunătățirea calității educației”.

În plenul Parlamentului va fi examinat și proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentanților din rândul societății civile, Petru Macovei și Valeriu Pașa, în funcția de membru al Consiliului Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, precum și numirea Anei Litocenco și a lui Ion Josan în funcția de membru al Consiliului de administrație al Fondului de garantare a depozitelor din sistemul bancar.

La ultima ședință a Parlamentului din sesiunea de toamnă, deputații vor mai examina proiectul cu privire la gazele naturale; proiectul de hotărâre privind aprobarea Programului național de integritate și anticorupție pentru anii 2024-2028 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acestuia; proiectul cu privire la accederea Republicii Moldova la Acordul parțial extins privind Registrul daunelor cauzate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei; proiectul privind Fondul național al culturii etc.

Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

Prima ședință plenară din sesiunea de toamnă a avut loc la 9 septembrie 2023.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.