VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Decizie CSE: Importul de grâu, porumb și floarea-soarelui va fi permis doar în baza unei licențe

Importul de grâu, porumb și floarea-soarelui va fi permis, în următoarele trei luni, doar baza unei licențe. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) pe 27 decembrie. Autoritățile susțin că măsura este necesară pentru a menține pe piața internă un preț sustenabil la unele produse cerealiere și semințe oleaginoase autohtone.

Potrivit deciziei CSE, vor fi supuse licențierii grâul, porumbul și semințele de floarea soarelui, inclusiv cele sfărâmate.

Cererile de eliberare a licențelor de import vor fi examinate de către o comisie instituită de reprezentanți ai Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Astfel Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va elabora în decurs de 5 zile regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea comisiei.

Cererile vor putea fi depuse de persoanele juridice sau fizice care cresc animale, fabrică preparate pentru hrana animalelor, fabrică produse de morărit, uleiuri și grăsimi sau produse de panificație.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.