VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații din Găgăuzia amenință cu blocarea tribunei Parlamentului. Care este motivul

Deputații Adunării Populare de la Comrat au aprobat, la 24 iulie, o rezoluție prin care solicită retragerea de pe ordinea de zi a Parlamentului a proiectul de lege prin care autonomia Găgăuză rămâne fără jumătate de miliard de lei în următorii 5 ani. În caz contrar, aceștia amenință cu blocarea tribunei centrale a Parlamentului de la Chișinău.

Deputații din UTA Găgăuzia au anunțat că se vor adresa misiunilor diplomatice pentru a aduce la cunoștință modul în care autoritățile de la Chișinău se comportă în raport cu autonomia Găgăuză.

„Știm că această inițiativă legislativă a fost înregistrată în parlament, dar încă nu a fost supusă dezbaterilor. În cazul în care acest proiect va fi examinat în Parlament, atunci propun să mergem în Parlament și să blocăm tribuna”, a declarat vicepreședintele Adunării Parlamentare, Nicolai Ormanji, citat de Gagauzinfo.MD.

Deputatul PAS, Radu Marian, a înregistrat un proiect de lege care prevede micșorarea sumelor TVA restituite agenților economici din UTA Găgăuzia. Potrivit deputatului, restituirile TVA în beneficiul agenților economici din UTAG se face din contul bugetului de stat. Astfel, UTAG încasează în bugetul său TVA, dar aceste surse proprii nu participă la restituirea acelorași taxe. În acest sens, deputatul menționează că se preconizează economii la bugetul național de aproape 500 mln de lei, în următorii 5 ani.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.