VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputata Victoria Cazacu, a cărei fiică este vizată într-un dosar de corupție, a fost exclusă din PAS. Parlamentara: Nu voi da curs intimidărilor

Deputata Victoria Cazacu a fost exclusă din rândurile Partidului Acțiune și Solidaritate. Decizia a fost luată de Biroul Permanent al PAS în contextul unui dosar de corupție în care este vizată fiica parlamentarului.

„Biroul Permanent Național al PAS anunță despre excluderea din partid a Victoriei Cazacu. Totodată, solicităm repetat depunerea mandatului primit de la alegătorii PAS în scrutinul parlamentar din iulie 2021. PAS și-a asumat lupta împotriva corupției drept principiu de bază și nu va tolera asemenea cazuri în interiorul partidului”, se arată în anunțul PAS.

Deputatul PAS Victoria Cazacu susține că nu își va depune mandatul și va rămâne deputat neafiliat „până la elucidarea tuturor circumstanțelor”. Declarația a fost făcută pentru Europa Liberă. „Nu voi da curs tentativelor de denigrare și intimidare”, a spus deputatul.

Amintim, acum două zile, după perchezițiile CNA și ale procurorilor la Aeroportul Chișinău și în urma anunțului că fiica deputatei PAS Victoria Cazacu este vizată într-un dosar de corupție, președintele Parlamentului, Igor Grosu, la fel, a cerut depunerea mandatului de către colega sa.

„Chiar dacă această persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii de judecată, asemenea cazuri umbresc și subminează lupta noastră împotriva corupției. Depunerea mandatului de către deputata Victoria Cazacu este necesară în asemenea circumstanțe. De asemenea, fracțiunea parlamentară a PAS va întreprinde toate măsurile pentru excluderea deputatei din organele parlamentare și din fracțiune. Corupția este o amenințare gravă la adresa țării noastre și nu vom tolera asemenea cazuri”, a scris Igor Grosu pe rețelele sociale.

Amintim, ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii din Capitală cercetează mai mulți inspectori vamali ai postului de la Aeroportul Internațional Chișinău și persoane fizice într-un dosar de corupție. Este vorba despre o schemă infracțională manifestată prin luare de mită de la pasageri pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din țară a diferitor bunuri.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.