VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputat PAS, reacție la protestul BCS la CC: Este ridicol că în R. Moldova faptul că se vorbește româna este încă pus la îndoială

Deputatul PAS, Radu Marian, a venit cu o reacție, după ce membrii și simpatizanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au organizat un protest în fața Curții Constituționale, manifestându-și în acest mod indignarea față de faptul că deputații PAS au votat în prima lectură proiectul de lege care prevede ca în legislația Republicii Moldova, inclusiv în Constituție, sintagma „limba moldovenească” să fie înlocuită cu „limba română”. 

Într-o postare pe o rețea de socializare, deputatul subliniază că ”acest protest reprezintă rezultatul spălării de creiere de pe timpul ocupației sovietice și a conducerii comuniste dintre 2001-2009”.

””Dezbaterile” despre limba română se vor încheia subit când îi veți întreba pe alde’ deputații socialiști & comuniști care e diferența dintre „bună ziua” în română și „bună ziua” în așa zisa „moldovenească”. Este pur și simplu ridicol ca un adevărat științific, legal, istoric și moral – și anume faptul că în Republica Moldova se vorbește româna, este încă pus la îndoială. Asta e rezultatul spălării de creiere de pe timpul ocupației sovietice și a conducerii comuniste dintre 2001-2009. E timpul să lăsăm în urmă această „dezbatere” și să ne căutăm de treaba”, a scris Marian.

Amintim că membrii și susținătorii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au organizat astăzi un protest în fața Curții Constituționale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.