VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Depunere de flori la Ambasada Ucrainei la Chișinău. Cristian-Leon Țurcanu: Federația Rusă reprezintă cea mai gravă amenințare la adresa securității continentului european

La 24 februarie 2024 comemorăm doi ani de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei. Cu această ocazie, Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, alături de  șeful diplomației Republicii Moldova Mihai Popșoi și mai mulți diplomați acreditați la Chișinău, au depus astăzi flori la Ambasada Ucrainei în Republica Moldova în memoria celor care și-au pierdut viața în războiul nejustificat din țara vecină. 

Diplomatul român a menționat că fiecare zi în care această agresiune continuă reconfirmă faptul că Federația Rusă reprezintă cea mai gravă amenințare la adresa securității regiunii extinse a Mării Negre, a continentului european în ansamblu, precum și a întregii ordini internaționale bazate pe reguli.

„România, alături de întreaga comunitate internațională, deplânge pierderile de vieți omenești și condamnă crimele de război și crimele împotriva umanității comise de forțele ruse în Ucraina și împotriva Ucrainei. Nu poate exista pace durabilă în Ucraina fără tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați de comiterea acestor crime”, a declarat Cristian-Leon Țurcanu.

Șeful misiunii diplomatice a României la Chișinău a amintit că în această lună marcăm nu doar doi ani de la declanșarea războiului de agresiune împotriva Ucrainei, ci și zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

„Această dublă comemorare trebuie să fie totodată un moment pentru a reafirma aprecierea comunității internaționale pentru sacrificiul, eroismul și reziliența extraordinare demonstrate de poporul ucrainean. În fața barbariei și a agresiunii, poporul ucrainean continuă să lupte pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și pentru viitorul său european și euro-atlantic”, a mai spus diplomatul român.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.