VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Delegațiile Azerbaidjanului și regiunii Karabah, la primele negocieri după ciocnirile armate

Grupul de oficiali de la Baku și delegația regiunii Karabahul de Munte au avut astăzi primele negocieri privind viitorul statut al provinciei, populată de etnici armeni, după operațiunea militară de o zi a forțelor azere.

Întâlnirea, organizată în orașul Evlah, a avut loc la o zi după ce părțile au convenit la încetarea focului în Karabah.  

”Cred că negocierile de astăzi de la Evlah sunt primele dintre multe alte întâlniri care vor avea loc. Nu trebuie să ne așteptăm ca toate problemele dintre Azerbaidjan și armenii din Karabah să fie rezolvate după o singură întâlnire”, a declarat consilierul președintelui azer, Elcin Amirbeyov.

Ieri, liderul de la Baku, Ilham Aliyev, a declarat că le oferă etnicilor armeni din regiunea separatistă Karabahul de Munte și, de asemenea, Armeniei vecine perspective de cooperare, reconciliere și dezvoltare comună după ce forțele sale au preluat controlul enclavei.

Într-un discurs televizat, liderul de la Baku a spus că Azerbaidjanul și-a recâștigat suveranitatea deplină asupra teritoriului său și că acum dorește să integreze populația Karabahului și să dezvolte regiunea.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.