VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Toate dispozitivele mobile din UE vor avea un singur tip de încărcător până în 2024

Până la sfârșitul lui 2024, toate mărcile de telefoane mobile, tablete și camere foto vor avea un singur tip de încărcător, USB tip-C. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Parlamentul European.

”Încărcătorul unic la nivel european, un pas mai aproape. Tocmai am votat cu largă majoritate în Parlamentul European pentru introducerea unui încărcător unic la nivel european.

Practic, până la sfârșitul lui 2024, vom avea un singur tip de încărcător, USB tip-C, pentru toate mărcile de telefoane mobile, tablete și camere foto pe care le vom folosi. Din primăvara anului 2026, aceleași prevederi se vor aplica și producătorilor de laptop-uri”, a anunțat Mureșan.

Potrivit europarlamentarului Siegfried Mureșan, încărcătorul unic va ajuta să se economisească, la nivel european, până la 250 de milioane de euro în fiecare an.

”Toate acestea sunt vești foarte bune.

Nu vom mai fi nevoiți să cumpărăm un nou cablu de încărcare cu fiecare nou dispozitiv sau să călătorim cu o întreagă pungă de cabluri și adaptoare.

Încărcătorul unic ne va ajuta să economisim, la nivel european, până la 250 de milioane de euro în fiecare an, bani cheltuiți altfel pe achiziții de încărcătoare.

De asemenea, măsura va reduce cu aproximativ 11.000 de tone cantitatea anuală de deșeuri electrice produsă la nivel european”, a mai scris Mureșan.

Menționăm că Consiliul European va trebui să aprobe în mod oficial directiva înainte de a fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Aceasta va intra în vigoare la 20 de zile de la data publicării. Ţările Uniunii vor dispune apoi de 12 luni pentru a transpune normele în legislaţia naţională şi de alte 12 luni după sfârşitul perioadei de transpunere pentru a le aplica. Noile norme nu se vor aplica produselor introduse pe piaţă înainte de data aplicării.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.